Het nieuwe seizoen!

Beste leden,
Het nieuwe seizoen nadert met rasse schreden! Daarom dit mailtje om enkele puntjes op een rij te zetten.
* Op zaterdag 24 augustus om 19u30 wordt er een Welkomsttornooi georganiseerd. Er wordt een hapje en een drankje door de club aangeboden, en het tornooi is gratis.
We rekenen op een massale opkomst, zeker van de nieuwe leden, zodat iedereen elkaar een beetje kan leren kennen. Indien mogelijk op voorhand inschrijven per mail, SMS of aan de toog.
* Vanaf 1 september begint de clubcompetitie. Voor de wedstrijden verandert er niets, iedereen speelt tussen 1 september en 15 april 1 keer tegen elkaar een best of 5 op een moment dat het beide spelers het beste uitkomt. Hiervoor vragen we aan de geïnteresseerden om zich in te schrijven voor 1 september. Wie zich niet inschrijft, neemt niet deel. Er wordt niemand automatisch ingeschreven. Een lijst van de deelnemers zal, samen met de telefoonnummers en mailadressen, aan iedere speler bezorgd worden. We vragen aan de spelers met aandrang om deze wedstrijden te spelen om de competitie zo eerlijk mogelijk te laten verlopen. Begin januari zal er een evaluatie door het bestuur gemaakt worden en wie zich niet inspant om wedstrijden te spelen zal dan geschrapt worden.
* Voor de tornooien verandert er wel iets. Er wordt in een A en een B poule gespeeld. Na 4 tornooien wordt er een rangschikking gemaakt, zakken de laatste 4 van de A poule en stijgen de eerste 4 van de B poule. Een lijst van de A spelers staat in bijlage, net als de tornooidata. De overblijvende spelers zijn dan de B spelers. Dit systeem wordt ingevoerd om de “mindere” spelers wat langer te laten meedraaien in het tornooi en zo dus een motiverende werking te hebben.
* Op dinsdag 24 september is het Ertvelde Jaarmarkt. Naar goede gewoonte worden er terug scampi’s geserveerd en dit ten voordele van de clubkas. We vragen aan diegene die zich vrij kunnen maken om ofwel een handje toe te steken ofwel te komen eten.
* Het lidgeld dient betaald te worden voor 1 september. Er zijn 3 categorieën van leden :
 • interclubleden betalen 70 € en ontvangen voor 70 € tombolakaarten. Hierin zit uiteraard ook de deelname aan de ledencompetitie inbegrepen
 • leden die deelnemen aan de ledencompetitie en geen interclub spelen betalen 60 € en ontvangen voor 60 € tombolakaarten
 • mensen die lid worden enkel om aan verminderd tarief te snookeren betalen 35 €
Wie dus zijn tombolakaarten verkoopt heeft zijn lidmaatschap gratis!
We wensen iedereen een goede seizoensstart!
het bestuur

Verslag vierde ledentornooi

Gisteren vond het vierde ledentornooi plaats, waarmee we al halfweg zijn in deze competitie!

Zestien deelnemers waren van de partij, waaronder voor het eerst ook uitbater Jeroen. Die plaatste zich zonder problemen voor de kwartfinales, waarin het het mocht opnemen tegen Cocquyt senior, in een heuse vader-zoon strijd. De jongste van de twee maakte zijn favorietenrol waar en stootte zonder frameverlies door naar de halve finale.

Ook enkele jongeren lieten zich weer positief opmerken: Ruben De Smedt nam het in de kwartfinales op tegen Joshy Hertschap en het was die laatste die zich na een heuse thriller én een respotted black tot winnaar kroonde. Zeer knappe prestatie!

Iets minder vlot door de poules geraakt was Kevin Meiresonne. Na een verliesframe tegen een tactisch sterke Paul Lehoucq werd het punten tellen om uit te maken wie naar de kwartfinale mocht. Kevin kwam met de schrik vrij en vond in de kwartfinale plots wel zijn vorm terug tegen Luc De Pape, met onder andere een break van 66.

In de eerste halve finale nam Bart Van Renterghem, groepswinnaar in zijn poule en in de kwart te sterk voor Joris, het op tegen jongeling Joshy. De ervaring van van Bart haalde het, en hij ging naar zijn eerste finale.
In de andere halve finale wou Jeroen de hegemonie van Kevin doorbreken. De run of the ball, en enkele mooie escapes uit nog mooiere snookers brachten Kevin echter naar zijn vierde finale op rij.

Bart tegen Kevin in de finale dus, en ook daarin liet Kevin zich niet meer verrassen. Vierde tornooiwinst op rij dus voor Kevin.

Proficiat aan alle deelnemers!

Kwartfinales:
Joshy Hertschap – Ruben De Smedt: 2-1
Joris Van De Woestyne – Bart Van Renterghem: 0-2
Jeroen Cocquyt – Walter Cocquyt: 2-0
Kevin Meiresonne – Luc De Pape: 2-0

Halve finales:
Joshy Hertschap – Bart Van Renterghem: 0-2
Jeroen Cocquyt – Kevin Meiresonne: 0-2

Finale:
Bart Van Renterghem – Kevin Meiresonne: 0-2

Uitslag tombola

 1. Cadeaubon t.w.v 70 euro                   NR 4121
 2. Cadeaubon t.w.v 50 euro                   NR 6944
 3. Cadeaubon t.w.v 35 euro                   NR 2686
 4. Cadeaubon t.w.v 35 euro                   NR 8313
 5. Cadeaubon t.w.v 35 euro                   NR 1875
 6. Cadeaubon t.w.v 35 euro                   NR 5738
 7. Cadeaubon t.w.v 35 euro                   NR 3067
 8. Cadeaubon t.w.v 35 euro                   NR 7509

Reservenr: Cadeaubon t.w.v 70 euro         NR 2819

De cadeaubonnen zijn alleen te verzilveren bij Verdegem,Pastorijstraat 11,Ertvelde.

Prijzen kunnen afgehaald worden tot en met 02-03-2013,en dit in de SNOOKERZAAL PALLIETER in de achterstraat 26 te Ertvelde (sluitdag op zondag)

Het bestuur dankt u!

Verslag tweede ledentornooi

Zeventien deelnemers namen het afgelopen zaterdag tegen elkaar op in het tweede ledentornooi van het seizoen. In de poulefases vielen al twee grote namen uit: Ward Tratsaert kon zijn stempel niet drukken in zijn poule, en ook Björn Misseghers werd in een weliswaar zware poule toch verrassend uitgeschakeld.
Ook dit tornooi werd nog maar eens bevestigd dat de jeugdspelers sterk bezig zijn: Durand en Matthias haalden vlot de kwartfinale, en in de halve finale speelden Kenzy en Ruben voor een plaats in de finale! Ruben haalde het na een spannende wedstrijd.
In de finale nam hij het op tegen Kevin Meiresonne, die (voorlopig) nog een maatje te groot bleek.

Proficiat aan alle deelnemers!

Kwartfinales:
Kenzy Carette – Thomas De Baets: 2-0
Ruben De Smedt – Matthias: 2-0
Paul Lehoucq – Durand Chalmet: 2-0
Kevin Meiresonne – Danny Allonsius: 2-0

Halve finales:
Kenzy Carette – Ruben De Smedt: 1-2
Paul Lehoucq – Kevin Meiresonne: 0-2

Finale:
Ruben De Smedt – Kevin Meiresonne: 0-2

Verslag eerste ledentornooi

Met twintig deelnemers was het eerste ledentornooi van het nieuwe clubseizoen goed bezet. Weinig verrassingen in de poulefase, enkel Paul Lehoucq werd enigszins verrassend kansloos uitgeschakeld.
Ook enkele sterke prestaties van de jeugdspelers: Ruben De Smedt won al zijn poulewedstrijden en maakte het ook Kevin Meiresonne in de kwartfinale knap lastig. Ook Kenzy Carette wordt stilaan een vaste waarde in de eindfase van het tornooi. Deze keer stootte hij door tot in de halve finale!
Niettemin werd het alweer een confrontatie tussen Ward Tratsaert en Kevin Meiresonne in de finale. Meiresonne, die zeer matig aan de avond was begonnen, haalde het met 2-0 en wordt de eerste leider in het tornooiklassement.

Proficiat aan alle deelnemers!

Halve finales:
Ward Tratsaert – Danny Allonsius: 2-1
Kevin Meiresonne – Kenzy Carette: 2-0

Finale:
Ward Tratsaert – Kevin Meiresonne: 0-2

Kevin Meiresonne wint openingstornooi

Het nieuwe snookerseizoen werd gisteren ingezet met een receptie en tornooitje voor de Pallieter-leden.

In de poulefases vielen weinig grote verrassingen te noteren en gingen de favorieten door naar de kwartfinales. Opmerkelijk: Jakob Seghers overleefde als enige jeugdspeler de poulefase en maakte ook in de kwartfinale indruk met een nipte 2-1 nederlaag tegen clubkampioen Ward Tratsaert.

In de halve finales won Ward van Danny Allonsius en ook Kevin Meiresonne ging vlot door naar de finale na 2-0 winst tegen Paul Lehoucq.

De finale was andermaal een clash tussen Ward en Kevin. Deze laatste won het prestigeduel en daarbij het eerste tornooi van het nieuwe seizoen.

Proficiat!

Receptie en tornooi

Het bestuur nodigt u en uw partner uit op zaterdag 25 augustus om 18u30 voor een receptie en de huldiging van de kampioenen van vorig seizoen.
Na deze receptie wordt er een tornooitje georganiseerd om het nieuwe seizoen in te zetten.
Zou u indien mogelijk uw aanwezigheid willen bevestigen zodanig dat we enkele voorbereidingen voor de receptie kunnen treffen.
Groetjes en tot dan
het bestuur